Kalmár Pérer - Vállalkozóként
Revue Deja Vu

1998-ban kezdődött a budapesti Moulin Rouge mulató revitalizálása, amelyet Rajk László tervező segítségével a korabeli Fellner és Helmer építészek eredeti tervei alapján újítottunk fel. Az újjávarázsolt orfeum kapuit 2000-ben nyitottam meg a Revue Deja Vu című revüvel, amely közel 400 előadást élt meg a mulatóban.

Az OperocK Kft. 1997. Július 1-én a Budapesti Operett Színház és a Fővárosi Önkormányzat jóváhagyásával megvásárolta a Moulin Rouge bérleti és üzemeltetési jogát, és a szerződésben kötelezettséget vállalt arra, hogy elvégzi a mulató teljes felújítását; a patinás mulató belső tereit és külső homlokzatát a második világháborút megelőző állapotnak megfelelően állítja helyre, természetesen kiegészítve korunk technikai berendezéseivel.

Az építészeti értékek megmentésével a mulató patináját és egyediségét állítottuk helyre, s működésben visszaállítottuk az eredeti funkciót - kávéház, étterem, revüszínház-mulató. A felújítás végeredményeként tehát egy többcélú szórakoztató komplexum jött létre, amely a rendes üzemmeneten túl fogadásokat, egyéb társadalmi eseményeket, televíziós felvételeket fogadott be a műsor kezdete előtti időszakban. A teljes beruházás – amelyhez több magán befektető mellett a CIB Bank Rt. nyújtott hitelt –800 Mft nagyságrendű volt.

A régóta emlegetett PESTI BROADWAY első szórakozóhelye példát kívánt állítani a követők elé jellegében, szellemiségében és stílusában. Vezérgondolatom a pesti szíveslátás legendájának valóra váltása volt.

A 2000. évi újranyitásra a Moulin Rouge Orfeum olyan színvonalas, ugyanakkor - a pesti éjszakai szórakozóhelyekhez képest - tisztességes árfekvésű mulató lett, amely az utazási irodákkal, a szállodákkal, a légitársaságokkal, a színházakkal, valamint állami protokoll és külképviseleti szervekkel együttműködve állította vissza a budapesti éjszakai élet régi fényét.

A Moulin Rouge nemcsak egy éjszakai műsoros, élőzenés, melegkonyhás szórakozóhely volt, hanem napközben nyitva tartó kávéház, étterem, valamint különféle rendezvényekre és televíziós felvételekre alkalmas exkluzív helyszín is