Kalmár Pérer - Vállalkozóként
Kalmár Pérer - Szikra

2010-ben az egykori SZIKRA mozi helyén egy újszerű kulturális központ kialakítását kezdtem el, amelyre a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország Fejlesztési Terv „turisztikai vonzerővel rendelkező kulturális attrakció” pályázatát nyertem el. 2010-ben hozzáfogtunk az újjáépítéshez, és a 2010 novemberében kezdődő három hónapos próbaüzemet követően 2011. február 11-én a SZIKRA cool•tour•house - Budapest új kulturális szórakoztató központja - hivatalosan is lángra lobbant. Rövid, pár hónapos működésünk alatt 12 színházi előadás volt a repertoárunkon – ebből 6 eredeti bemutató –, 2 új show és több mint 30 koncertet tartottunk. A SZIKRA üzemeltetését 2011. május 31-én fejeztem be.

A 2010 novemberében kezdődő három hónapos próbaüzemet követően 2011. február 11-én a Szikra - Budapest új kulturális szórakoztató központja - hivatalosan is lángra lobbant. Rövid, pár hónapos múltunk alatt az idei szezonunkban 6 színházi bemutatót tartottunk a TÁP Színház, a HoppART, a KoMa és az Alka.T. társulatokkal együttműködve (ETCHNO – Az utolsó roma - Paravarieté – SZERET…lek - Piccadilly Cirkusz – valamint a Farkas kontra Piroska című gyerekdarabot)

Ezekben az előadásokban Csákányi Eszter, Scherer Péter főszereplésével sok fiatal tehetség mellett Katona László, Takáts Kati, Terhes Sándor játszott, de vendégszerepelt nálunk Hernádi Judit, Fullajtár Andrea, Mészáros Béla, Hajduk Károly, Sipos Vera; és alkotóink közül Tasnádi István, Vajdai Vilmos Pelsőczy Réka, Zsótér Sándor, Kovács Lehel, Jaross Viktória és Lukáts Andor rendezései (Paravarieté - ETCHNO - Chicago - MM – Piccadilly Cirkusz - A katona története) is repertoárunkon voltak.

Koncertezett két olyan szupercsapat, mint a Quimby és a Kiscsillag, illetve elindítottuk a HungaROCKum sorozatot, amely keretében a hazai pop-rockélet nagy öregjeit hívtuk meg: februárban és márciusban Charlie és Demjén Rózsi volt a vendég. Új interaktív zenés stand-up show indult Hajós Andrással, és itt volt látható élőben a legjobb hazai big band Fekete-Kovács Kornél vezetésével, akik Szabó Győzőt, Nagy Ervint, Kolovratnik Krisztiánt, Keresztes Tamást és Debreczeny Csabát kísérik a MACHOW SWING című saját produkciónkban, Fábry Sándor pedig a megnyitónknak volt a házigazda konferansziéja.

Nálunk tartott lemezbemutatót tartott Ferenczi György és a Rackajam, a Szabó Balázs Band, és Maszkura a Tücsökrajjal, a Neo; fellépett Novák Péter, Müller Péter Sziámi, Busa Pista és Akkezdet Phiai, a BackIIBlack, a Kerekes Band, a Bootsi Quartett; továbbá Takács Eszter, és a Mantra Porno, a Bëlga és Kistehén, a BeshOdrom, és a BRAINDOGS Tom Waits zenés színházi est két külföldi fellépővel és – többek közt – Frenk, Kiss Tibi és Varga Líviusz közreműködésével.

S végül, de nem utolsósorban a hétvégi DJ bulik ceremóniamestere volt több külföldi sztár is (Ilario Alicante, Joey Negro, Lee Burridge), de fellépett a Szikra színpadán a Depeche Mode alapítója, Alan Wilder is, az angol Alice Russel, valamint számos magyar sztár-DJ Palotaitól Supermanig, a Netsky és B-Complex drum&base partijait pedig már két ízben is a Szikrában tartották, továbbá nálunk is megrendezték a Balkán party és Indiafest, valamint a Balkán-Beats bulikat.